Gå direkt till innehåll
Hans Karlander, vd och koncernchef, Thomas Concrete Group och Ulf Stenberg, vd, Uddevalla hamn invigde Thomas Cements terminal
Hans Karlander, vd och koncernchef, Thomas Concrete Group och Ulf Stenberg, vd, Uddevalla hamn invigde Thomas Cements terminal

Nyhet -

Thomas Concrete Group öppnar ny terminal för bindemedel i Uddevalla

Investeringen värd 30 MSEK är nu klar och Thomas Cement, dotterbolag till Thomas Concrete Group, öppnar sin nya terminal för import av bindemedel i Uddevalla hamn. Terminalen har en kapacitet på 7 000 ton.

Den nya terminalen invigdes den 22 november med gäster från Uddevalla Hamn, Uddevalla kommun samt Thomas Cements kunder.

Genom terminalen ökar företaget sin egen effektivitet, förbättrar kundservice samt minskar behovet av transporter och blir därmed mer miljövänligt. Terminalen är strategiskt viktig för koncernens svenska verksamhet och dotterbolaget Thomas Betong som i fjol förvärvade fyra betongfabriker i Sörmland och tre fabriker i Göteborgsregionen.

”Tack vare den nya fabriksstrukturen och terminalen i Uddevalla hamn står vi nu väl rustade för att möta våra kunders växande efterfrågan på högkvalitativ betong. Göteborg är särskilt viktigt för oss eftersom det under de närmaste åren ska genomföras stora infrastrukturprojekt i staden”, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef Thomas Concrete Group AB.

Företaget har nu tre terminaler i Sverige; Landskrona, Oxelösund och Uddevalla som drivs av Thomas Cement AB, ett handels- och distributionsbolag för bl a alternativa bindemedel till svenska marknaden. Terminalen skapar därmed även bättre förutsättningar för Thomas Betong att kunna fortsätta erbjuda marknaden betongprodukter med mindre miljöpåverkan. Tidigare lanserade företaget ett unikt byggsystem med 30 % lägre CO2-avtryck, Thomas Miljöstomme®.

För ytterligare information kontakta

Hans Karlander, VD och Koncernchef Thomas Concrete Group AB

hans.karlander@thomasconcrete.group

telefon: 0104 50 50 00

Ola Johansson, VD Thomas Cement AB

ola.johansson@thomasconcrete.group

telefon: 0104 50 50 53

Om Thomas Concrete Group AB
Thomas Concrete Group är en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande.

Företaget etablerades 1955 i Karlstad, Sverige, av Martin Thomas och driver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 1800 anställda, producerade 2016 ca 4,3 miljoner m3 betong och omsatte ca 5 miljarder SEK. Dotterbolaget i Sverige är Thomas Betong AB.www.thomasconcretegroup.com

Om Thomas Cement AB

Thomas Cement är ett dotterbolag till Thomas Concrete Group, en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande.
Thomas Cement är ett handels- och distributionsbolag för bl a alternativa bindemedel till svenska marknaden. Företaget är också ansvarigt för att säkra och utveckla koncernens långsiktiga tillgång på råmaterial. Thomas Cement har för närvarande tre terminaler i Landskrona, Oxelösund och Uddevalla, med kapacitet på 160 000 ton.

www.thomasconcretegroup.com/se/thomascement                 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Kasia De Paula

Kasia De Paula

Presskontakt Marketing Communications Manager Thomas Concrete Group AB +46(0)104-50 50 48

Relaterat material

Relaterade nyheter

Welcome to Thomas Concrete Group

Thomas Concrete Group är en internationell och oberoende grupp som producerar och distribuerar högkvalitativ fabriksbetong till kommersiella och privata kunder. Thomas Concrete Group bildades 1955 av Thomas familjen Sverige. ​Efter 60 år på marknaden är vi en av de ledande leverantörerna av högkvalitativ fabriksbetong i Sverige. Genom att kombinera leverans av betong med våra prefab produkter och breda utbud av tjänster, kan vi säkerställa kompletta och effektiva lösningar för ditt byggprojekt.

Vi har verksamhet i Sverige, Tyskland, Polen, Norge och USA. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige.